torsdag 29 augusti 2013

Favoritpennor


Hittade de här tre pennorna, av märket Touch av ShinHan Art, för ett par år sen på (kanske) bokmässan men har tyvärr inte sett märket sen dess. Men kulörerna jag valde är fantastiskt superljust pastelliga så de knappt syns på alla papper ens och har varit mina favoriter sen dess. Nu gäller det att hitta en återförsäljare innan de tar slut!

måndag 19 augusti 2013

Lysande idéer


I arbetet att göra klart idéer som ligger och skräpar så plockade jag fram denna uggleskapelse. Den har varit med mig i ett par år, jag tror jag ursprungligen köpte den som dekor till Ladyfest Göteborg men den blev liggandes i mina skrymslen. Varje gång jag råkat på den i nån utrensning har jag tänkt "nä men nåt kan jag väl göra med den".

Den var från början härligt brun och rustik så att måla om den har varit en tanke hela tiden. Nu hade jag guldspray hemma och utan att tänka efter sprayade jag den. Men det känns inte riktigt klart ändå, så kanske kan jag montera en lampa i hålet brevid ugglan?

Tror du det kan funka? Eller smälter sprayen, spricker keramiken? Den är rätt tunn och helt ihålig inuti nämligen.

onsdag 14 augusti 2013

Rita låtar



Igår var jag på Martha Wainwright på Kulturkalaset (helt gratis!) och kom att tänka på att jag en gång ritade en hel del teckningar med inspiration från låtrader, till exempel just en av Marthas låtar. Det var rätt varierade stilar (beroende på tid/inspiration) men jag satte ändå ihop dem till en liten kalender för 2011.

Det här kanske vore något att göra igen, fast med ett annat tema möjligen, till 2014?

måndag 12 augusti 2013

Att misslyckas men fortsätta ändå


Denna påse blev till lite av misstag. Jag skulle blanda svart och guld på stämplar för att testa om det gick. Det blev... ganska bra, men jag lyckades kladda ner hela påsen i processen. Så jag la den åt sidan. Nån dag senare skulle jag doppa påsar i svart färg så jag sköljde av påsen lite under kranen - ganska mycket av färgen lossnade, men inte allt. Sen doppade jag den lite snabbt i svartfärgen, lät torka och tvättade den i maskin. Resultatet blev som synes på bilden!

Jag är nu fortfarande inte helt säker på vad jag tycker om exakt det här resultatet, men använder påsen varje dag ändå.

måndag 5 augusti 2013

Way Out West - dekor och musik



På torsdag är det återigen dags för dendäringa fräcka festivalen här i Göteborg! Ska ni gå? Är ni pepp? Jag är!

En av sakerna jag uppskattar med Way Out West är att det finns en hel del fin dekor på festivalen. Förra året hittade jag - som synes på bilderna - till exempel färgglada pyramider, ett bollhav, graffiti på cellofan (av CelloGraff) och en pyramid på väg att bli sjösatt. Backstage var till exempel bänkar inlindade i färgglada plastband. (Vilken dröm att få hitta på och göra allt detta!) I år är jag ju ingen press- eller branschperson så jag hoppas att det slås på stort på besökarsidan.

Och så musiken då. Jag började på en Spotify-lista där jag klämmer in allt jag vill se eller kanske tror att jag vill se eller nån sa att jag borde se för att det ska bli lättare att välja sen. Det blir ganska mycket men du hittar listan här: RAIWOW 2013. Vad tycker du att jag borde lägga till och/eller absolut se?

(Bilderna kommer från Mints instagram-konto och jag tror att jag tagit alla bilderna, förutom bollhavet som Karen Canales förmodligen fotade!)