måndag 29 juli 2013

Doppade och stämplade tygkassar


Tygkassar kan en aldrig ha för många men en har alldeles för få unika, tänkte jag när jag satte igång att göra födelsedagspresenter till tre vänner. (Vi brukar i princip ha Mint-kassar eller vänners bandkassar allihopa samtidigt. En har ju rotat i fel påse några gånger.)

Påsarna är doppfärgade i lite olika färger och styrkor. Den enkla regeln = ju längre en doppar, desto starkare färg. Jag har testat att tvätta dessa efter doppningen, eftersom jag var rädd för att färgen inte skulle hålla på grund av det korta doppet, och färgen håller!

Trianglarna och dropparna gjorde jag genom att göra stämplar. Detta kirrade jag genom att klippa ur former ur skumgummiark och tepjade en liten bit sugrör på baksidan att hålla i när en doppade i färgen och lyfte upp den från tyget. Det var inte ett helt ultimat material för att stämpla med textilfärg. Förmodligen hade jag behövt något material med lite bättre uppsugningsförmåga och/eller mer tyngd att sätta bakom, typ klistrat fast det på en träkloss, finns ju mängder av guider på interwebs, men jag jobbade med vad jag hade hemma. (Nästa gång testar jag potatis!)

Ränderna var superenkla och fixades med att skydda det som inte skulle målas med målartejp och sen rollade jag helt sonika ut guldfärgen med en liten roller i ett par omgångar.

Tidsåtgång: Ca två dagar. (En för att färga och torka en för att trycka, torka och stryka.)

2 kommentarer:

Tiger, DIY or DIE sa...

Jag tror också på potatis!

rai rai sa...

Ska bara öva mig på att karva snyggt!