tisdag 23 juni 2015

Nagellacksmarmorering - funkar det ens?


På Pinterest kan en ju hitta mängder av olika marmorerade grejer, mina favoriter är alltid de som är enkla och kan göras med sånt jag redan har hemma. Därför kände jag att nagellacksmarmorering var ett perfekt sätt att få användning för min samling lack innan den torkar ihop helt. Jag hittade denna instruktion hos DIY Candy och det var enkelt nog att testa precis när jag egentligen borde gått och lagt mig.

Jag hällde i tre nyanser av turkost lack i en glassbytta med hett vatten, drog runt lite med en tandpetare och doppade muggen. Det blev fint tyckte jag!

Dock doppade jag i koppens botten i vattnet först så det tjockaste färglagret hamnade där vilket ju både är onödigt och gjorde att det torkade långsamt. Jag borde kanske framförallt haft i lite mindre lack i vattnet. Det enda tråkiga är att det fortfarande luktar nagellack, såhär lite över ett dygn senare, så det kanske är bättre att göra saker en inte ska ha under näsan jämt och ständigt. Om man nu inte älskar helgfeelingen en får av doftblandningen nagellack och kaffe.2 kommentarer:

Wallinskaya sa...

Häftigt! Går det att göra på andra material än porslin? Förstås det gör men vilka kanske snarare var frågan!! :)

rai rai sa...

Jag har gjort kort i tjockt papper nån gång, funkade ok. Tänker att alla vattentåliga härdiga ytor annars borde gå bra, tänkte testa på en metallkruka inom kort!