lördag 16 april 2016

Odlingsåret har börjat hörni


Ok, nu har odlingssäsongen börjat för ett tag sen och jag har glömt anteckna vad jag börjat med. So here goes som en note to self:

- Drivit upp kronärtskockor (3 av fyra frön kom upp)
- Drivit upp två sorters vanlig basilika samt thaibasilika
- Nästan drivit upp lite mynta
- Sått physalis till balkongen som jag tror precis börjat gro
- Spontanköpt bricketter med busktomater på coop och de har skjutit upp hjärtblad i rask fart i fast jag absolut inte trodde det kunde funka alls och nu vet jag inte hur de ska få plats så jag hoppas kunna ge bort de flesta.
- Klippt ner och rensat ur krukorna på balkongen

Det jag har kvar att förså till lådan är bondbönor och squash, är hemskt sugen att börja redan men det känns för tidigt. Borde bläddra tillbaka till förra året och se hur det blev då, det enda jag minns att jag lärde mig var ju att squash är supersnabb och lätt att råka döda när en välter omkull förgroddningskrukor som väntar på att det ska bli tillräckligt varmt för att få komma ut.

Sedan tänkte jag också fynda loss en blåbärsplanta till balkongen och när squash och bönor har lämnat köksfönstet hoppas jag få till en liten kryddodling i köket också.

Och vad jag egentligen borde göra nu är ju att gå ut till lådan och rensa ur ogräs och mylla upp jorden lite, kanske slänga i nåt gödsel.

2 kommentarer:

Wallinskaya sa...

Spännande!! Vad är bricketter i detta sammanhanget?
Min erfarenhet från förra året var att vänta till maj med squash/gurka och bönor/äter. I år väntar jag till maj med lite mer grejer bara för att vi ska åka bort en vecka i början av maj och jag vill att så lite som möjligt ska dö! Det är jobbigt att vänta.

rai rai sa...

Små såna torvbriketter med fröna färdigt instoppade i dem. Fanns på en sån coop nära mitt i stan som hade väldigt lite annat odlingsrelaterat.

Jaaa, sitter och sneglar på fröpåsarna men försöker verkligen besinna mig. Bondbönor ska ju vara väldigt härdiga, men har inte orkat skaffa jordtermometer.